Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2009 08:49 - Доклад на тема екологично чисти матеряли
Автор: plastiktueten Категория: Новини   
Прочетен: 3296 Коментари: 0 Гласове:
0



              Доклад на тема екологично чисти матеряли

               За да опазим нашата природа чиста всички фирми, които извършват дадено производство трябва да се стремят към произвеждане на продукция от екологично чисти материали, а също така и към безотпадъчни технологии, за да не замърсяват допълнително околната среда.

                Най-често използваните екологично чисти материали това са производството на мебели от дървесина, производството на екологично чисти земеделски продукти,използването на естествени камъни  и много други.

                Ето и някои фирми които са пример за това:

Мебелите произведени от "Корект Стил" отговарят на основните предизвикателства на новото време - комфорт, функционалност, естетичен дизайн. Мебели "Корект Стил" са от висококачествени материали, безвредни за човешкия организъм. Всички покрития и лепила са със сертификат за ползване в Европейската общност

Плочки от естествени екоматериали представи македонската фирма “Урбан инвест” в САБ Еднослойни плочки, най-атрактивният продукт от асортимента на македонската фирма "Урбан инвест" ООД от Кавадарци ( създадена през 1990 г.) представиха днес в Централния дом на архитекта. Те са 100% естествени плочки, направени от екологично чисти материали от Италия, без оцветители, багрила, смоли - с пъти по-евтини от мрамора и гранита и в няколко варианта - релефни, полирани, пясъчни. Естествената плочка е основана на бял цимент Портланд с гранулати от гранит, мрамор, кварц, стъкло, произведена чрез процес на високо налягане във вакуум и вибрации. Плочките са калибрирани, с прецизни размери, повърхностно обработени с шлаф камък, твърди четки или песъкоструене. Някои са полирани до висока остъкленост. Плочките могат да се използват за повдигнати подове, за тротоарни настилки, както и за лепени и вентилирани фасади.

В съвременния свят, сферите на приложение на природните камъни са многобройни: облицовъчни плочи, настилки, фасадни елементи, аксесоари и детайли за дома и т.н.

"БУЛМАРМА" АД е готова да предложи на своите клиенти широка гама качествени изделия от природни камъни за гражданското и частното строителство; оборудване, инструменти и услуги, свързани с използването на мрамор и гранит:
стандартна продукция и слабове от мрамор и гранит
варовик и травертин гранитни облицовъчни плотове
мраморни облицовъчни плотове плоскостни изделия: с правилна /праволинейна/ и неправилна форма: подпрозоречни, сенитарни, бар-плотове, кухненски и др.; стъпала, парапети, сводове, рамки около врати и прозорци, облицовки на камини.
Новото, почти напълно автоматизирано производство, новите екологично чисти технологии, висококвалифицирания професионален състав на работещите във фирмата, ни позволяват постоянно да разширяваме асортимента от продукти и да повишаваме качеството им, а така също и да предоставяме максимума от услуги, свързани с нашите основни продукти.

Биологичното земеделие намира все по-голямо приложение в страните от Западна и Централна Европа. Много добри условия за производство на екологично чисти плодове и зеленчуци има и в България, макар че това производство у нас е сравнително малко познато и нерегламентирано.

Българският пчелен мед е сред най-добре представените продукти на пазара на Европейския съюз и като такъв има своето място в развитието на биологичното земеделие.

При биологичното пчеларство, качеството на пчелните продукти се гарантира от утвърдени стандарти за производство, преработка и търговия, системи за инспекция, сертификация и етикетиране, основани на международно признати принципи и норми.

Според каноните на биологичното пчеларство,използваният инвентар /коиери, восъчни основи/ не трябва да съдържа синтетични бои, химикали, разредители и дезинфекционни средства.

Еленските пчелари, и особено председателят на дружеството Иван Стефанов могат да се гордеят с това, че направиха първите стъпки в това трудно начинание, че са първи в България и че те ще са тези които първи ще представят своя продукция в Европейския съюз като чист български екологичен пчелен мед.

                Еко зеленчуци” ЕООД самостоятелна фирма в рамките на “Интерсервиз Узунови” АД от 2002 г. (100% собственост на г-н Узунов). Управител: Гинка Узунова. Дейност: Производство за вътрешния пазар и за и износ на екологично чисти зеленчуци от собсвения оранжерийния комплекс в Силистра с площ над 150 000 кв.м.

Bulgarian Natural Foods от 1997 г. (100% собственост на г-н Узунов). Дейност: Събиране, преработка и дистрибуция на вътрешния и външния пазар на диворастящи гъби, билки, плодове и подправки (със запазената марка Interservice Uzunov Mushrooms) за партньори от Великобритания, Германия, Испания, Италия, Франция, Швейцария, САЩ и Япония;

Фирма "Консервинвест" ООД е сред водещите производители на стерилизирани зеленчукови консерви в България. Фирмата е създадена и започва производство през юни 1997 год. Производствената база на "Консервинвест" ООД се намира в Тракийската низина на 10 км от гр. Първомай - в с.Православен и е в непосредствена близост до преките производители на зеленчуци . В производството се използват само суровини местно производство.Екологично чист район .

Продукцията на фирмата се реализира на вътрешния и външния пазар. Осъществява се непрекъснат входящ и изходящ контрол на суровините, опаковките и готовата продукция, което гарантира постоянно високо качество на произвежданите продукти, отговарящо на изискванията и нормите в ЕС.

За тези години фирмата си извоюва място на един от производителите на качесвенни консервирани храни в България, една от малкото фирми които не използват в своето производство консерванти и оцветители .

Днес ”Консервинвест” ООД е фирма, известна с високото качество на своите продукти.

Всичките консерви се стерилизират(автоклавират) което им осигорява по- голям срок на годност по-добър вкус и качество.
Специалистите от фирмата се стремят да изпреварят тенденциите на пазара като динамично разширяват и подобряват продукцията.
В духа на Новия век” Консервинвест “се посвети на качеството на своите продукти, като: Използва традиционните технологии; Суровини и материали от водещи български производители; Производствени норми и лабораторен контрол от суровините до готовата продукция. За потребителите Консервинвест е - качество, екологично чисти и вкусни продукти.  ”Консервинвест” направи модерна форма и дизайн на своите опаковки,и всичките продукти са защитени с патенти. Лепила за хартия, дърво, опаковки, тапети, стиропор,етикети, паркет, РVС подови настилки, корк и др.Бои за вътрешно и външно боядисване на стени, шпакловъчна маса, оцветяване на боя в цвят по избор на клиента.От 1993 г. фирмата е специализиран производител на екологично чисти лепила и бои на водна основа. Предлага продукти за дървообработващата, опаковъчната, полиграфическата и строителната индустрия.

               

Нека пазим природата чиста за нас и за бъдещите поколения.



Тагове:   доклад,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plastiktueten
Категория: Новини
Прочетен: 52236
Постинги: 10
Коментари: 13
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930